Tancar
Regidoria d'Educació
Plaça Nova de la Ferreria, 2 - 07002 - Palma
tels. 971 449 447/8 - 971 449 4406
FAX: 971 449 429

Veure la Regidoria d'educació a un mapa més gran
Tancar
Suggeriments i reclamacions
Nom:
Email:
Escriu la teva suggerència
Identificació centres

Programa d'Activitats Educatives 2023-2024

Nivell educatiu:  Nom activitat: Bloc temàtic: 
Tria per tipus d'activitat:     Totes Gratuïtes De pagament
Tria per disponibilitat:     Totes Per a pobles

C.02.05 / SALUT, CONSUM I CIÈNCIA / C.02 Prevenció de les addicions

Programa de prevenció escolar universal: Juego de Llaves EP/ESO
*** Activitat nova ***

STARS
(0 valoracions)
*Permesa la reserva també a pobles*
  • Breu descripció de l'activitat

    Els Principals Objectius del Programa són:
    - Evitar i/o retardar l’ús de drogues i altres comportaments de risc entre l’alumnat
    - Reduir els riscos i costos en la trajectòria vital de l’ús de drogues i altres comportaments de risc
    - Canviar i/o reforçar les actituds alternatives a l’ús de drogues i altres comportaments de risc.
    - Facilitar la participació activa com agents preventius en l’àmbit escolar de professionals de l’àmbit educatiu i de famílies.
    - Dotar a les persones que participen i desenvolupen el Programa en les capacitats i habilitats necessàries per a prevenir l’ús de drogues i altres comportaments.
    El programa està format per 6 mòduls amb el requisit mínim de realizar una activitat de cada mòdul al llarg del curs.
    L'aplicació de les activitats de el Programa a l'aula es porta a terme pel professorat, normalment pel tutor o tutora del curs i la seva efectivitat depèn en gran mesura a la seva adequada aplicació a l'aula. Per aquest motiu, la formació de professorat es considera fonamental en la implantació d'aquest Programa. Per aquest motiu, el programa planteja com a element essencial la formació del professorat a través d'un curs previ a l'aplicació de el programa, que pot realitzar de manera presencial (4hs) o utilitzant la plataforma en línia (30hs) (www.formacionph.es).
    L'equip docent rep la formació, el suport i la supervisió especialitzada per part de l'equip tècnic de prevenció de Projecte Home, de manera que periòdicament es reuneixen per fer seguiment de el desenvolupament de el Programa, supervisar l'aplicació de les activitats previstes, compartir i resoldre dubtes de professorat, a més d'avaluar l'aplicació de la mateixa.

  • Contacte

    Per a més informació adreçau-vos a: Fundació Projecte Home. Responsable: Gisela López. Tel. 971 793750 (ext. 160), mòbil 699 307 529. Correu electrònic: sofia@projectehome.com

  • Nivells educatius als quals s'adreça

    Adreçat a educació primària i a educació secundària obligatòria. 

  • Horari i lloc d'encontre

     Imprescindible reunió prèvia amb el centre per explicar les condicions del programa.

  • Observacions / Condicions

    Duració: tot el curs acadèmic.

    Periodicitat de les sessions

    El Programa està dissenyat perquè sigui el professorat qui decideixi quantes sessions desenvolupar al llarg del curs escolar, sent com a requisit mínim exigit que es faci una sessió per cadascuna dels Mòduls proposats.

    Encara que es recomana que sigui el tutor o tutora el que coordini el procés de treball en el nivell educatiu en què s'estigui implementat el Programa, pot ser aplicat per diversos professors i professores, atenent les diferents assignatures del currículum i les competències clau que es treballaran.

    Materials

    El material del Programa consisteix en:
    • Manual Tècnic de Professorat, que inclou aspectes generals del Programa (fonamentació, criteris formals i metodològics per dur a terme l'aplicació, etc.) així com els continguts teòrics de cadascun dels mòduls que es desenvoluparan a l'aula.
    • Proposta d'activitats per treballar amb l'alumnat els continguts de cada mòdul a cadascun dels cursos escolars que comprèn l'etapa d'educació primària.
    • Plataforma Virtual on es troben allotjades les activitats del Programa així com altres materials dirigits al professorat com el manual tècnic i els instruments d'avaluació.
    • Manual tècnic per al treball amb famílies.
    • Fitxes per al treball amb famílies.

    El paper del professorat

    El paper del professorat és fonamental en l'aplicació del Programa, perquè durà a terme tasques de diferent índole, però d'igual grau d'importància:
    • Amb l'alumnat, és la persona que aplica el Programa a l'aula, per la qual cosa dependrà en gran part del treball que es compleixin els objectius previstos.
    • Amb les famílies, és la persona encarregada de convocar-les perquè es duguin a terme les activitats proposades pel Programa Familiar.
    • Amb la resta del professorat del centre educatiu, és la persona encarregada de transmetre els missatges preventius que es deriven de l'aplicació del Programa i motivadora perquè hi participin.
    • Amb el personal tècnic de prevenció de Projecte Home, dur a terme les tasques necessàries per al seguiment i posterior avaluació de l'aplicació del Programa al centre educatiu.